Manager Ongekend Talent, Iris Versnel, vertelt wat haar dagelijks motiveert

Iris Versnel komt nét terug van een geslaagde match. Haar enthousiasme, dat van nature al aanwezig is, straalt nu in het kwadraat. "Ja, mooi hè!" Sinds een paar maanden is het haar taak om mensen te ondersteunen bij het vinden van werk. In de termen van Buitengewoon wordt dit de functie 'Manager Ongekend Talent' genoemd. Hoe zou ze haar eigen rol omschrijven? "Je bent een verbinder voor mensen die een afstand voelen tot de arbeidsmarkt en hun unieke talenten willen inzetten op de juiste plek."

Met een vorige rol als vestigingsmanager bij een uitzendbureau, voelde Iris dat ze iets wilde doen met meer maatschappelijke impact. Toen ze de vacature bij Buitengewoon tegenkwam, wist ze dat dit de richting was die ze op wilde. "Ik wilde werken in een functie waar ik écht het verschil kan maken voor mensen die op zoek zijn naar een plek waar ze zich gewaardeerd voelen en kunnen bijdragen."

Iris Versnel

Op zoek naar de juiste match

In haar rol helpt Iris mensen met diverse achtergronden om hun weg naar de arbeidsmarkt te vinden. "Het gaat erom de juiste match te maken tussen een kandidaat en een werkgever. Dat doe je door goed te luisteren naar wat iemand nodig heeft en waar zijn of haar kracht ligt. Ik ben betrokken tot de plaatsing, daarna neemt de jobcoach het over."
 

Bezig met netwerken

"Dat is de korte versie," zegt Iris lachend. "In de praktijk ben je ook veel bezig met netwerken. Binnen Facilicom, bij gemeenten, met partners en stichtingen. Je moet veel contacten leggen om de juiste plek voor een kandidaat te vinden. Het gaat erom de juiste mensen te vinden die zich willen inzetten voor een inclusieve werkplek. En soms vraagt dat wat tijd en aanpassingen."

"Ik ben een schakel"

Iris benadrukt dat ze dit niet alleen doet. "Je werkt samen met collega's, en iedereen binnen Buitengewoon heeft een rol die bijdraagt aan het grotere geheel. Het is mooi om samen een doel te bereiken. Ik zie mezelf echt als een schakel in dat proces." Haar ervaring in de uitzendbranche komt daarbij goed van pas. "Het proces lijkt op sommige punten op wat ik eerder deed, maar het gaat hier verder. Het draait om meer dan alleen een baan, het gaat om het vinden van een plek waar iemand echt kan bloeien."

Motivatie geeft het laatste zetje

Hoewel ervaring belangrijk is, was het vooral Iris' motivatie die haar deed slagen in deze rol. "Ik krijg energie van het idee dat ik mensen verder kan helpen. Ik heb geduld, en ik ben echt geïnteresseerd in wie iemand is en wat iemand drijft. Bij Buitengewoon geloven we dat iedereen, ongeacht achtergrond, vaardigheden of ervaring, een kans verdient. Een stabiele baan kan echt een leven veranderen, en dat is waar we voor staan."